Sfeervol kerstconcert Concertina's en Ad-Hockoor

18-12-2017, 11:20 | Lezersnieuws | Concertina's

In de St. Urbanuskerk in Bovenkerk hebben ruim 300 bezoekers genoten van het kerstconcert van Concertina's Akkordeonorkesten en het AdHoc popkoor onder leiding van Elly Meekel.

Al bij aankomt bij de kerk werden de bezoekers in de kerstsfeer gebracht. De oprit was verlicht met kerstlichtjes. Het portaal omgetoverd tot een Dickensplaatje. Een koortje in passende kledij zingt Nederlandse kerstliedjes, begeleid door twee accordeonisten.

De kerk is door de Vrienden van de Urbanuskerk prachtig versierd. De ingehuurde belichting laat de versieringen mooi oplichten. En dan begint het concert met het toepasselijke Komt allen tezamen. Het begint heel klein met één accordeon en één stem. Daarna komen er steeds meer spelers en zangers bij. De dirigente is er weer in geslaagd om een uitgekiend programma te maken, waarbij de beide accordeonorkesten en het koor elkaar afwisselen en natuurlijk ook enkele nummers gezamenlijk uitvoeren. Er is ruimte voor kerstmuziek uit de popwereld zoals Mary's Boy Child en Last Christmas. Ook klassieke muziek wordt gespeeld en gezongen zoals Still a Bach Christmas, Jesu joy of Man's Desiring en Great is our Joy / Joy to the world. En er kan ook geswingd worden met Jingle Bells in rumba en boogiewoogie stijl, Rocking down the chimney tonight en swingende kerstklokjes. Ook voor de luisteraars achter in de kerk klinkt de muziek goed door de ingehuurde geluidstechnici.

Kortom, Elly Meekel heeft weer laten zien en horen dat ze een uitstekende en creatieve dirigente is die haar spelers en zangers kan motiveren om met elkaar prachtige muziek te maken. En het publiek kan laten genieten van een sfeervol kerstconcert.