• Een van de wedstrijden tijdens het schoolvoetbaltoernooi

    Michael Boerop
  • De activiteiten op het handbalveldje werden verzorgd door Cohorente.oetbaltoernooi

    Michael Boerop
  • Burgemeester Joyce Langenacker reikte prijzen uit tijdens het schoolvoetbaltoernooi

    Michael Boerop

Schoolvoetbal eindigt met zonnige finales

13-04-2018, 13:50 | Lezersnieuws | Michael

Op 21 maart startte het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van onze gemeente op de velden van vv CTO ‘70, dat op 11 april eindigde met de grote finaledag. Ook dit jaar hadden zich weer meer dan 400 leerlingen van de vijf basisscholen in Ouder-Amstel ingeschreven, om op vier woensdagen te strijden om de felbegeerde bekers.

De eerste drie speeldagen zat het weer niet mee. Maar de spelers, begeleiders, scheidsrechters en toeschouwers trotseerden zonder morren de regen, wind en hagel. In de kantine was het vanwege het druilige weer een gezellige drukte.

Op de finaledag werden de deelnemers getrakteerd op een stralende dag. Voor de kinderen had Cohorente weer gezorgd voor grote springkussens en voetbalspellen, zodat de jeugd zich tijdens de gezellige middag geen seconde hoefde te vervelen.

Na een aantal spannende wedstrijden, waarvan sommigen met het nemen van strafschoppen werden beslist, waren de winnaars bekend: De Grote Beer Meisjes/Jongens 3/4, Amstelschool Meisjes 5/6, Het Kofschip Jongens 5/6, Het Kofschip Meisjes 7/8 en de Jan Hekmanschool Jongens 7/8. De winnaars van de groepen 5/6 en 7/8 op 16 mei de finale van Amstelland spelen, op de velden van RKAVIC in Amstelveen.

Na afloop van de finales vond de prijsuitreiking plaats in de overvolle kantine van vv CTO ’70. De winnaars ontvingen de prachtige bekers uit handen van Joyce Langenacker, de nieuwe burgemeester van Ouder-Amstel.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan het 71e schoolvoetbaltoernooi van onze gemeente, omdat zij hun vrijetijd hebben opgeofferd of vrij hebben genomen van hun werk. Het wordt elk jaar moeilijker om vrijwilligers te vinden, ondanks veelvuldige oproepen op diverse kanalen. Het is daarom triest dat de mensen die aangeven geen tijd te hebben, wel met een slok op langs het veld en in kleedkamers staan te brallen. Het is een voetbalfeest voor de jeugd en dat wil de organisatie graag zo houden.

Maar, het was weer genieten van de honderden kinderen, of ze nou konden voetballen of niet. Iedereen deed zijn best, en ondanks een paar incidenten, werd er onderling veel respect getoond. Op het veld en daarbuiten. En daar zijn wij, Nicole Prins en Michael Boerop,  organisatoren van het schoolvoetbal in Ouder-Amstel, heel erg blij mee.