• Jeugdschaatsen 2018

    Gabrielle Lammers

Schaatsen wordt goedkoper bij De Amstelbocht

13-06-2019, 18:05 | Lezersnieuws | Nico

Alles wordt duurder, maar schaatsen goedkoper. De tarieven voor het nieuwe schaatsseizoen zijn alweer bekend voor IJsclub ‘De Amstelbocht’. Ook voor jeugd is er nu de mogelijkheid tot recreatieschaatsen.

De zomer is nog niet eens gestart en nu toch alweer aan de winter denken. De meeste mensen willen eerst genieten van de zomer. Heerlijk fietsen en skeeleren in het zonnetje en fit blijven voor de winter. Toch komt IJsclub ‘De Amstelbocht’ nu al met de tarieven voor het komende schaatsseizoen. Dat start op zaterdag 13 oktober met de opening van de Jaap Edenbaan. Er wordt dan weer lesgegeven aan recreanten op de donderdagavond van 18.20 – 19.20 uur en van 19.40 – 20.40 uur. Op deze uren is er ook gelegenheid voor de jeugd om les te krijgen. Volwassen recreanten betalen voor een seizoen € 170.- en jeugdige (t/m 18 jaar) slechts € 110,-. Recreanten die veteraan (boven de 65 jaar) zijn, kunnen voor €145,-  een jaar schaatsles krijgen.

Voor gevorderde schaatsers is er gelegenheid tot schaatsen op de trainingsuren. Ook deze abonnementen zijn fors gezakt in prijs. Pupillen van € 185,- naar € 170,-; junioren van € 217,- naar € 197,- en senioren van € 290,- naar € 265,-. Deze prijzen zijn inclusief training en wedstrijdlicentie.

Elke zaterdagmiddag staat een team van jeugdschaatsbegeleiders weer klaar om de jeugd van Ouderkerk te leren schaatsen. Het jeugdschaatsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar kost dit jaar slechts € 83,-. Een korting van € 5,-.
Daarbij komt wel eenmalig de kosten van een verplichte schaatshelm van Viking bij die (door de medewerking van sponsor Andantino) kan worden aangeboden voor slechts € 20,--.
Uiteraard kan deze helm ook de komende seizoenen worden gebruikt.

De verlaging van de prijzen is te danken aan de directe inkoop door Baanvereniging Groot Amsterdam (de Jaap Eden–verenigingen) en is een unicum in tijden waarin alles duurder wordt. U kunt zich opgeven via de website van IJsclub ‘De Amstelbocht’ www.amstelbocht.nl via het tabje schaatsen. We zien u graag op de ijsbaan.