Sander Brandse debuteert met een derde plaats.

03-02-2019, 23:49 | Lezersnieuws | Bart

Verslag marathon Jaap Edenbaan, 30 januari 2019.

 

D/jun.

Een verrassende ploeg rijders aan de start. Onder andere Sander Brandse die voor de eerste keer zichzelf gaat testen op de langere afstand. Leider in het klassement, Mees van Duren staat natuurlijk ook aan de start. Dat geldt niet voor de geblesseerde Gerdien Meijer, die het damesklassement aanvoert. De winterse omstandigheden -veel sneeuw- is duidelijk van invloed op het wedstrijdverloop. Na een onvoorspelbaar verloop is het Sander die als beste Amstelbochter op plaats drie finisht. Mees glijdt als vijfde over de streep. Daarmee consolideert hij zijn eerste plaats in het tussenklassement. Gerdien heeft haar eerste plaats moeten afstaan en staat tweede, met 0,9 punt achterstand, bij de dames.

 

C1.

In deze categorie vanavond het debuut van de andere Brandse: Terence. Uiteraard wil hij zijn jongere broer laten zien dat hij ook een beetje kan rijden. Hij komt ook als eerste (en enige) Amstelbochter over de streep. Maar zijn klassering is een zevende stek. Daarmee verdient hij vier punten en laat zien dat de stap van de C2 (vorig seizoen) naar de C1 een forse stap is.

 

M4.

Gaat het hem weer lukken? is de vraag die zo langzamerhand elke keer bij de start wordt gesteld. Gaat Bart Gietema weer zegevieren? De omstandigheden zijn zoals gemeld, anders dan anders. De strijd die losbarst echter niet. Johan Boelrijk laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Met zijn nieuwe tactiek, die bestaat uit het richten op één andere rijder (waarbij een voorkeur heeft voor Remko van Roekel), levert hem weer een achttiende stek op. Remko zelf finisht op plaats vijf.

Omdat het een rijder gelukt was om te ontsnappen uit het peloton. Die, helaas voor hem, uiteindelijk door een tweede vluchter nog wordt ingehaald, is het duidelijk dat Bart niet als eerste over de streep kan komen. Hij komt als zesde over de streep maar daarmee weet hij wel een punt meer te scoren dan zijn naaste belager in het tussenklassement. Verder eindigt Arjan de Wit op plaats 28 en Martin van der Esch pakt nog net één puntje door op plaats 30 te finishen.

 

Door deze resultaten weet De Amstelbocht haar derde plaats in het clubklassement te consolideren. Voor de statistieken zie de site van De Amstelbocht (www.amstelbocht.nl).