• Quint Klaassen, winnaar Combi Amsterdam

    WV Ouderkerkerplas

Quint Klaassen wint Combi Amsterdam 

25-06-2018, 21:07 | Lezersnieuws | Bart

Quint Klaassen, zeiler van het Optimist Wedstrijdteam van WV Ouderkerkerplas, heeft door zijn overwinning afgelopen weekend op de slotcombi Braassem het totaalklassement van de Combi Amsterdam gewonnen in het B-veld.

De Combi Amsterdam bestond dit voorjaar uit vijf combiweekenden bij verschillende zeilverenigingen in de regio: Loosdrecht, Westeinder, Vinkeveen, Kaag en afgelopen weekeinde de slotcombi op het Braassemmermeer. In het B-veld kwamen over de vijf weekeinden in totaal zestig boten in actie die in totaal dertig wedstrijden zeilden. Van deze dertig wist Quint er maar liefst elf als eerste te finishen en eindigde hij zeven keer als tweede. Afgelopen weekend bij de slotcombi Braassem moest hij zijn voorsprong in het totaalklassement verdedigen. Hij hield echter het hoofd koel en behaalde met de winst op de slotcombi ook de winst in het totaalklassement. Een zeer knappe prestatie in een veld met vele tegenstanders van gerenommeerde verenigingen. De eindoverwinning bezorgde hem ook automatisch een plaats voor de landelijke Combifinale in september in Hoorn.

Naast Quint, zeilden afgelopen weekend ook zijn teamgenoten Wesley Kraan en Mike de Brouwer in het B-veld bij de Combi Braassem. Wesley kraan wist een mooie serie te varen en belandde op de derde plaats op het erepodium. Hiermee eindigde hij als zeventiende in het totaalklassement, hetgeen hem ook recht geeft op een plaats in de landelijke finale. Mike de Brouwer eindigde als eenentwintigste afgelopen weekend. Door zijn goede resultaten in de eerdere Combi’s eindigde hij op een mooie twaalfde plaats in het totaalklassement. Ook hem zien we dus terug in de landelijke finale.

In het C-veld maakte Finn Reusken namens WV Ouderkerkerplas afgelopen weekend zijn debuut in het Combi wedstrijdcircuit. Als nieuw lid van het wedstrijdteam wist hij zich voor zijn eerste grote wedstrijdweekend goed staande te houden en eindigde hij als negentiende.

Voor het wedstrijdteam wordt het voorseizoen afgesloten op de clubkampioenschappen bij WV Ouderkerkerplas op zondag 15 juli.