PvdA heeft geen weet van de zorg voor de burgers!

10-03-2018, 18:36 | Lezersnieuws | Margriet

In de tijd van de gemeente-raads-verkiezingen deed ik een bijzondere en kwetsende ontdekking.

In Ouderkerk is sinds eind februari het verzorgingshuis Theresia  (Zonnehuisgroep) gesloten. Menig bejaarde, waaronder ook mijn moeder, moest noodgedwongen verhuizen. Dit alles niet zonder gevolgen. Als je bijna negentig bent en je moet het dorp uit waar je een groot deel van je leven hebt gewoond en ook je kinderen en je vriendinnen  wonen is dat niet niks. De gevolgen voor mijn moeder zijn dan ook zeer ernstig.

Er is wel een nieuw huis neergezet achter het oude Theresia maar dat is alleen voor mensen die specifieke zorg behoeven. Een groot aantal mensen moest gedwongen verhuizen.

Nu wil het bizarre geval dat de PvdA in de gemeente Ouder-Amstel aan een lantaarnpaal tegenover het oude Theresia een verkiezingsbord heeft opgehangen met daarop de tekst: " Zeker zijn...dat JIJ goede zorg krijgt" PvdA.

Hoe niet betrokken kan je zijn bij de burgers van je dorp, je weet helemaal niet wat er speelt en hoeveel mensen leed is aangedaan door het besluit Theresia te sluiten. Dan hang je hier een bord op met deze tekst!!! 

Het is om vreselijk boos te worden. De PvdA  beseft niet wat er is gebeurd, hoeveel mensen graag zorg hadden gekregen op deze plek en niet in een gemeente als Vinkeveen of Amstelveen oid. Hoe geloofwaardig ben je als partij als je de mores van je dorp niet kent.

Ik hoop dat ze snel het bord verwijderen en voortaan eerst nadenken en dan doen.

Met vriendelijke groeten Margriet Berger