• Olympische waterspelen in het Amstelbad

    Coherente

Olympische Waterspelen in het Amstelbad

24-06-2019, 12:57 | Lezersnieuws | Eline

Op 20 juni was het weer zo ver, het buitensporttoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van de Ouderkerkse basisscholen.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de studenten van de Hogeschool van Amsterdam, afdeling Sportmanagement, onder eindverantwoordelijkheid van Stichting Coherente.

Dit jaar hebben de studenten onder de naam Sport to Connect de Olympische Waterspelen georganiseerd in het Amstelbad. Het was, gezien de wisselende weersomstandigheden van vorige week, even spannend of het door kon gaan. Maar gelukkig is er op de dag zelf maar één heftige bui geweest bij de start van het evenement, daarna klaarde het helemaal op. Dit was waarschijnlijk te danken aan de Griekse goden die op de Spelen rondliepen.

In de ochtend was het de beurt aan de groepen 7 en 8. De warming up was de Pasapas, die de kinderen nog kenden van Koningsdag. Iedere groep leerlingen vertegenwoordigde een land en werd begeleid door vrijwilligers, geregeld door de studenten. Na de warming up waren er 10 onderdelen waaraan de leerlingen via een doordraaischema konden deelnemen. De meeste onderdelen hadden iets met water. Zoals de estafette die middels een loopmat in het diepe bad moest worden afgelegd of  het waterpoloën dat in het ondiepe bad plaatsvond. De pauze werd gebruikt om door de Plus gesponsord fruit te eten of limonade te drinken en even bij te komen.

Er was ook een wedstrijdelement: bij ieder onderdeel waren 2 landen tegelijk aanwezig en konden er punten worden gescoord. Aan het einde van de ochtend werd de winnaar van de groepen 7 en 8 bekend gemaakt. Dit was Zuid-Afrika, een team van de Jan Hekmanschool.

's Middags klaarde het helemaal op en kwam de zon er zelfs bij, ideaal voor de Olympische Waterspelen. De groepen 5 en 6 begonnen ook met de Pasapas en gingen daarna met hun begeleiders naar de verschillende onderdelen. De spellen werden beide dagdelen bemand door hulpouders of leerkrachten. Sommige spelletjes als het sponsbal en de buikschuifbaan leiden door het enthousiasme van de deelnemers tot hele nieuwe uitvoeringen. De winnaar van het middagdeel was China, een team van de Jan Hekmanschool.

Het was een zeer geslaagde dag, met dank aan alle hulpouders, de leerkrachten, de vrijwilligers en de studenten.