• Jeu de boules Duivendrecht

    Eigen foto

NLdoet bij Jeu de boules club Duivendrecht: samen de handen uit de mouwen!

12-02-2019, 15:27 | Lezersnieuws | Margit

Help mee tijdens NLdoet op vrijdag 15 maart 2019 en maak het speelveld van de Jeu de Boulesclub in Duivendrecht weer onkruidvrij en glad voor de spelers!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet. Ook in Ouder-Amstel zijn er verschillende klussen waarbij extra handen heel gewenst zijn. “Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we spelen heel graag jeu de boules, het hele jaar door en vaak wel drie keer in de week. Het speelveld is nu echter moeilijk bespeelbaar door het groeiende onkruid en andere kleine obstakels op het veld. Een groot aantal van de 23 leden is op (zeer hoge) leeftijd en fysiek niet meer in staat om bij te dragen aan het onderhoud van het veld. We zijn dus blij met alle hulp die er komt! We zorgen voor de koffie en thee en een broodje, en natuurlijk gezelligheid. Mogen we op u rekenen op vrijdag 15 maart a.s. van 11.00 tot 13.30 uur?' U kunt zich aanmelden op www.nldoet.nl.Aanmelden kan ook via telefoonnummer 020 699 31 64 (Coherente).

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.