• Annechien

    Vanessa Rademaker

Nieuwe expositie in het Dorpshuis in Duivendrecht

19-03-2019, 12:24 | Lezersnieuws | Margit

Vanaf 21 maart exposeert Vanessa Rademaker in het Dorpshuis in Duivendrecht. Tijdens deze expositie toont zij haar meest recente werken en krijgt u inzicht in de volle breedte van haar werk en kundigheid. 

Experimenteren met diverse materialen heeft haar voorkeur: Van acryl tot hars en van aquarel naar zelfgemaakte ei-tempera. Haar favoriete onderwerpen zijn dieren, landschappen en mensen.
Kennisachtergrond van Rademaker is breed, maar vond zijn oorsprong in werktuigbouwkunde waarbij het technische tekenen en de kennis van materialen en de verwerkingsmethoden een onderdeel was van de studie. Zij ontwikkelde zich als zelfstandig kunstenaar en is gericht lessen gaan volgen bij het Rijksmuseum om zich de technieken in ei-tempera, olieverf en het menselijk lichaam eigen te maken. Bij Marjolein van Doorenmaalen heeft zij dieren, water en lucht gestudeerd en stadsgezichten en portretten bij Edgar Jansen. Tevens heeft zij grondige kennis opgedaan in de kunstgeschiedenis en de marketing rondom kunst bij Krzyzstof Dubrowolski-Onclin.
De laatste tijd werkt zij samen met aquarellist Wijnand Slokker.
Rademaker heeft haar atelier in 't Jagershuis in Amstelveen. Ze geeft daar workshops ei-tempera maken, passepartout snijden en werken met hars. Ze werkt ook in opdracht.
Voor meer informatie zie: www.vanver.nu/kunst/portfolio