• Minischoolreisje naar de freerunhal

    Stichting Coherente
  • Minischoolreisje naar de freerunhal

    Stichting Coherente
  • Minischoolreisje naar de freerunhal

    Stichting Coherente

Minischoolreisje naar de freerunhal

19-11-2018, 13:57 | Lezersnieuws | Joëlle

In Duivendrecht maakten de leerlingen van groep 3 tot en met 6 vorige week kennis met freerunnen in de gymzaal. De leerlingen van groep 7 en 8 gingen op minischoolreisje naar Vrog, een freerun- en trampolinehal in Amsterdam. De leerlingen van groep 8 van De Grote Beer verzamelden buiten en fietsten gezamenlijk naar Vrog toe. Het was een koude ochtend op de fiets. Door het fietstochtje naar Watergraafsmeer waren de leerlingen meteen opgewarmd.

Bij Vrog stonden twee trainers op de leerlingen te wachten. De groep werd opgesplitst in twee groepen, een groep begon met freerunnen en de andere groep startte in de trampolinehal. Bij het freerunnen stond focus centraal. De leerlingen startten met verschillende landingsoefeningen om daarna een parcours af te leggen. Er werd gesprongen op buizen, blokken, van hoog naar laag en andersom en gesprongen op muren om vervolgens aan een buis te hangen. De eerste rondes waren best lastig maar uiteindelijk kregen de leerlingen het steeds beter onder de knie, waardoor het steeds makkelijker ging.

Terwijl de ene groep aan het freerunnen was, stuiterde de andere groep door de trampolinehal heen. De leerlingen begonnen allen op een eigen trampoline met een aantal basissprongen. Nadat ze ingesprongen waren werden er uitdagende trucs geoefend, zoals vanaf je knieën een rondje draaien tot op de billen. Daarna was het tijd om van trampoline naar trampoline te springen. Tenslotte ging de groep naar de mega grote trampoline waar verschillende sprongen uit de trampoline gedaan werden. Nadat groep 8 voldaan terug naar school fietste was het tijd voor groep 7 om aan de slag te gaan. Beide groepen hebben enorm genoten van het minischoolreisje. Stichting Coherente organiseerde deze bijzondere kennismakingsclinic in samenwerking met Vrog en De Grote Beer.