• Bart Gietema en Remko van Roekel

    Bart Wesseling

Met vallen en opstaan.De Amstelbocht marathonrijders sluiten 2018 moeizaam af en starten 2019 met wisselend resultaat.

06-01-2019, 17:15 | Lezersnieuws | Bart

De laatste wedstrijden van 2018 verliepen algemeen gesteld wat moeizaam met als dieptepunt de val van Dick Hess. Duidelijk is dat hij in ieder geval dit seizoen niet meer actie kan komen. Met name Paul Kuijer daarentegen scoorde juist opvallend goed. O.a. met een derde plaats bij de M1. Verder heeft de baancommissie is de omrekeningsfactor bekend gemaakt waardoor het tussenklassement van het clubkampioenschap van Amsterdam opgemaakt kan worden. Een en ander maakt duidelijk dat De Amstelbocht nu de derde positie inneemt. Slechts enkele punten boven nummer vier en al een forse achterstand op nummer één en twee.

 

Met dit in het achterhoofd moeten de masters de eerste wedstrijden in het nieuwe jaar rijden. In de training vooraf aan de wedstrijd bij de M3 komt Philip Wagenaar al ten val. Gelukkig staat het zijn deelname niet in de weg. Maar in de wedstrijd komt hij, met nog enkele ronden te gaan, opnieuw ten val en dat maakt hem kansloos voor de punten. Erik Evers laat zien langzamerhand op zijn oude niveau te komen. Hij weet voor de vierde keer op rij, nu met een klassering op plaats 21, punten te scoren.

 

Bij de M4 is het duidelijk dat De Amstelbochtrijders hoge ogen blijven gooien. Bart Gietema passeert voor de derde keer dit seizoen als eerste de streep en Remko van Roekel finisht als derde. In het M4-klassement staan zij twee en drie. Slechts op enkele punten van de leider. Met nog vier wedstrijden te gaan een ongemeen spannende strijd. Arjan de Wit (20) en Johan Boelrijk (30) weten ook punten te scoren.

 

Daarna is het de beurt aan de M1 en M2 rijders. Bij de M2 een levendige wedstrijd met een duidelijke Amstelbocht inbreng. Maar het resultaat stelt enigszins teleur. Henk Portengen glijdt als nummer acht over de streep en Gijs de Nooij finisht op positie tien. Gijs heeft nog steeds zicht, met een voorlopige totaalscore van 154 punten, op een goede eindklassering. Hij heeft slechts zeven punten minder dan de nummer twee van het klassement.

Ook bij de M1 trekken Auke Broex en Paul Kuijer, wederom in Amstelbochtpak, fel van leer. Tot aan de laatste fase in de wedstrijd gaan zij voorop in de strijd maar dan ook hier een wat tegenvallende score. Wel een Ouderkerker die de strijd winnend weet af te sluiten: Stan Nelissen. Auke Broex komt als veertiende over de streep, kort daarna gevolgd door Paul Kuijer op positie achttien.