• Stoeien met meester Lorenzo

    Stichting Coherente
  • Met zijn alle stoeien tegen de meester

    Stichting Coherente
  • Netjes zitten tijdens de uitleg

    Stichting Coherente

Met elkaar stoeien in de gymles

12-10-2017, 14:51 | Lezersnieuws | Joëlle Goudsmit

In Ouderkerk aan de Amstel wordt er elke vrijdagmiddag stoei-les gegeven aan kinderen van 2 tot en met 6 jaar. De stoei-docenten van Fit en Soul aan de Amstel zijn in samenwerking met stichting Coherente langs alle groepen 1-2 van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool gegaan om de kinderen een stoei-les te geven. Stoei-docenten Lorenzo en Kick begonnen de stoei-les met een warming-up spel. Er werd stopdans gespeeld met hoepels. Elke keer als de muziek stopte moesten de leerlingen opzoek naar een hoepel. Er verdwenen steeds meer hoepels, waardoor steeds meer kinderen bij elkaar in de hoepel moesten staan.

Na de warming-up was het tijd om te stoeien. Voordat de eerste stoei-opdracht werd uitgelegd werden de stoei-regels doorgenomen. Alle kinderen luisterde aandachtig. Voor de eerste stoei-oefening moesten de kinderen met zijn tweeën met hun rug tegen elkaar zitten. En proberen de andere met zijn eigen rug weg te duwen. Er waren veel sterke twee tallen, waar de kinderen elkaar nauwelijks weggeduwd kregen. Vervolgens draaiden de kinderen zich om en zetten ze de handen tegen elkaar om te proberen de andere naar achteren te duwen. Deze opdracht werd op hun knieën laag bij de grond uitgevoerd. Er waren een aantal sterke kinderen die zelf nauwelijks naar achteren werden geduwd. Af en toe mochten een aantal kinderen stoeien met de meesters, dit vonden ze allemaal het allerleukste!

Ook hebben de leerlingen het schildpadje en het rugzakje geleerd. Het rugzakje is een leuke oefening samen waarbij een kindje zich als rugzakje op de rug van het andere kindje klemt. Het kindje met de rugzak op moet vervolgens proberen los van de rugzak te komen. Veel kinderen vonden dit de leukste oefening! Op alle scholen werd ontzettend goed gestoeid en Lorenzo en Kick zijn trots op alle kinderen.

Wilt uw kind wekelijks stoeien? Elke vrijdag is er stoei-les van 13.15-14.00 uur in de Bindelwijk. Het stoeiseizoen is opgedeeld in vier blokken. In elk blok staat een thema centraal. Het thema wordt vervolgens afgesloten met een certificaat. Als de kinderen alle vier de blokken hebben gevolgd en afgesloten verdienen zij een diploma stoei-kampioen. Vanaf september staat het blok balans en motoriek centraal. Er word geoefend om op verschillende ondergronden en in verschillende houdingen al stoeiend hun balans te houden. Uw kind is welkom voor een proefles. Meer informatie is te vinden op www.fitandsoul.nl en aanmelden kan via info@fitandsoul.nl.