• Cursus Illustreren en tekenen

    Coherente
  • Illustratie: Luc Houweling

    Luc Houweling
  • Illustratie: Luc Houweling

    Luc Houweling

Leren illustreren en tekenen?

17-01-2018, 14:30 | Lezersnieuws | Coherente

Dat kan! Coherente biedt een nieuwe cursus 'Illustreren en tekenen'. Gedurende twaalf lessen, waarvan de eerste is op donderdagavond 8 maart a.s., gaan de deelnemers werken met (kleur)potlood, pen en inkt, maar ook met collage, aquarel, acrylverf of een combinatie van deze materialen.

Van Dale omschrijft illustreren als 'met afbeeldingen versieren'. Dit kan als toelichting bij een tekst, maar je kunt er ook een idee mee verbeelden. Een illustratie kan realistisch zijn, maar dat hoeft niet. Ook een gevoel of een sfeer kun je verbeelden. Illustraties in tijdschriften, kranten en boeken worden tegenwoordig vaak digitaal gemaakt en/of bewerkt. In deze cursus komen juist de ambachtelijke technieken aan bod. Naast het experimenteren met en leren over materialen, komen verschillende beeldende aspecten aan bod tijdens het werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schaduwwerking, perspectief en verhoudingen.

Iedereen kan meedoen, of je nu veel of weinig ervaring hebt met tekenen. Er is volop ruimte om dingen uit te proberen en te ontdekken welke materialen en technieken jou het beste passen. Als je wilt, kun je zelf afbeeldingen, teksten of ideeën meenemen die je inspireren en waarmee je wilt werken.

De cursus wordt gegeven door Luc Houweling, tekenleraar, kunstenaar en illustrator.

Wilt u meer informatie over de cursus? Of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.coherente.nl, mail cursus@coherente.nl of bel 020 699 31 64.