• Kleuterbeweegdag

    Stichting Coherente
  • Kleuterbeweegdag

    Stichting Coherente
  • Kleuterbeweegdag

    Stichting Coherente

Kleuters bewegen onder begeleiding van de leerlingen van groep 7 van het Kofschip

04-03-2019, 11:22 | Lezersnieuws | Joëlle

Op vrijdag 1 maart was het tijd voor de gezamenlijke kleuterbeweegdag. De kleuters van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool kwamen naar de Bindelwijk voor hun sportdag. De leerlingen van groep 7 van het Kofschip stonden klaar om met de leerlingen van groep 1 en 2 aan de slag te gaan.

Voor de sportdag waren verschillende spellen uitgezet in het thema dierentuin. De leerlingen deden een pinguïnrace. Wie is het eerst skiënd op een dweil naar de overkant en terug. Daarnaast werd er gesprongen op het kangoeroe parcour. Door het onderdeel kwallen vangen kleurde de Bindelwijk in mooie kleuren. De leerlingen gooiden de circusdoekjes omhoog en deden verschillende bewegingen voordat zij het doekje weer moesten vangen. Ook was er een estafette parcour met verschillende obstakels, een vossenjacht en werd het spel fopbal gespeeld. De leerlingen waren in kleine groepjes goed bezig met de spellen en er werd veel plezier beleefd.

Nadat alle spellen gespeeld waren was het tijd om samen te dansen. Dansdocent Ingeborg van dansschool DCF sloot de kleuterbeweegdag met de leerlingen af met moves, sprongen en klappen. De kleuterbeweegdag is georganiseerd door stichting Coherente in samenwerking met basisschool het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool.