• Happy Holidays - Luc Houweling

    Coherente

Illustreren, tekenen en schilderen bij Coherente

14-12-2017, 15:50 | Lezersnieuws | Coherente

Creatieve cursussen bij Coherente

In januari starten er verschillende nieuwe cursussen voor volwassenen die graag willen (leren) tekenen, schilderen en illustreren. De cursussen bestaan uit twaalf lessen en zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Op maandag 15 januari start de cursus Tekenen, schilderen en aquarelleren in Bindelwijk in Ouderkerk a/d Amstel. De lessen zijn van 9.30 uur tot 12.00 uur en worden gegeven door AEdske van Steenbergen. Wekelijks belicht zij een schilder of een thema, waarna de cursisten aan de slag gaan met hun eigen werk. De techniek en het onderwerp zijn geheel vrij. De een tekent, met pastelkrijt of met (kleur)potlood, terwijl de ander schildert met olie-, acryl- of aquarelverf.

Op donderdag 18 januari (van 9.30 - 12.00 uur) start de cursus Tekenen en schilderen in het Dorpshuis in Duivendrecht. In deze lessen, die worden begeleid door Thérèse van de Berg, werken de deelnemers aan de hand van een door de docente aangedragen thema een eigen werkstukken.

Illustreren en Tekenen

Nieuw bij Coherente is de cursus Illustreren en tekenen. In deze cursus, die start op donderdagavond 18 januari, gaan de deelnemers werken met (kleur)potlood, pen en inkt, maar ook met collage, aquarel, acrylverf of een combinatie van deze materialen.

Van Dale omschrijft illustreren als 'met afbeeldingen versieren'. Dit kan als toelichting bij een tekst, maar je kunt er ook een idee mee verbeelden. Een illustratie kan realistisch zijn, maar dat hoeft niet. Ook een gevoel of een sfeer kun je verbeelden. Illustraties in tijdschriften, kranten en boeken worden tegenwoordig vaak digitaal gemaakt en/of bewerkt. In deze cursus komen juist de ambachtelijke technieken aan bod. Naast het experimenteren met en leren over materialen, komen verschillende beeldende aspecten aan bod tijdens het werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schaduwwerking, perspectief en verhoudingen.

Iedereen kan meedoen, of je nu veel of weinig ervaring hebt met tekenen. Er is volop ruimte om dingen uit te proberen en te ontdekken welke materialen en technieken jou het beste passen. Als je wilt, kun je zelf afbeeldingen, teksten of ideeën meenemen die je inspireren en waarmee je wilt werken.

De cursus wordt gegeven door Luc Houweling, tekenleraar, kunstenaar en illustrator.

Wilt u meer informatie over de cursussen? Of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.coherente.nl, mail info@coherente.nl of bel 020 699 31 64.