• GL Huis-aan-huis 18 mei 2019 in Ouderkerk

    Lily Kreca

GroenLinks op slotoffensief Europese Verkiezingen

20-05-2019, 09:28 | Lezersnieuws | lily

De Europese verkiezingen komende donderdag komen snel dichterbij. GroenLinks had vandaag op zaterdag 18 mei huis-aan-huis actie om bij onze inwoners in Ouderkerk te horen of ze gaan stemmen en welke zaken ze belangrijk vinden bij de Europese verkiezingen.

Het was zeer interessant te horen dat de meeste mensen betrokken zijn bij deze verkiezingen en overwegen te stemmen. Dat was heel positief. Ook geven meeste bezochte inwoners om het milieuvraagstuk, ongeacht of ze voor GroenLinks of anderszins stemmen. 

Standpunten GL 

In de gesprekken hebben we aan de inwoners verteld wat de belangrijkste standpunten zijn voor GL bij Europa: klimaatcrisis, migratiebeleid, sociaal beleid. Denk aan minder vliegverkeer en aan beter en goedkoper treinverkeer. Met deze verkiezingen hebben we kans om het Europees klimaatbeleid echt te veranderen.

GroenLinks vindt het absurd dat je goedkoop heen en weer kan vliegen van Eindhoven naar Marseille bijvoorbeeld, terwijl dit met de trein voor velen onbetaalbaar is. GroenLinks wil een EU-spoorplan dat de hoofdsteden van de lidstaten rechtstreeks en snel met elkaar verbindt. Zo wordt vliegen over korte afstanden (minder dan 750 kilometer) ontmoedigd en uiteindelijk uitgebannen. Op sociaal vlak wil GL onder andere belastingontwijking aanpakken, en een goed werkende democratie (grondrechten) binnen Europese Unie, sterker migratie- en asielbeleid.

Komende week zullen onze leden flyers uitdelen op stations in Ouder-Amstel (Duivendrecht, Van der Madeweg en bushalte Ouderkerk) met de oproep: SPREEK JE UIT EN STEM BIJ DE EUROPESE VERKIEZINGEN!