Gratis proefles Meer Bewegen voor Ouderen Duivendrecht

07-03-2019, 14:01 | Lezersnieuws | Margit

Op woensdagmorgen zijn er lessen Meer Bewegen voor Ouderen in het Dorpshuis in Duivendrecht. In deze lessen is plaats voor nieuwe deelnemers. Een proefles is gratis.

In de lessen Meer Bewegen voor Ouderen komen allerlei verschillende oefeningen aan bod. Op een plezierige manier werkt u daardoor onder meer aan conditie, kracht, balans en coördinatie. Alles op uw eigen niveau, rekening houdend met de mogelijkheden en onmogelijkheden!

Docente Anke Ottema is van oorsprong dansdocente en in haar lessen Meer Bewegen voor Ouderen is dat onder meer merkbaar aan de gevarieerde muziek. Een van de cursisten (79 jaar) had in haar lessen voor het eerst ervaren dat ze gracieus kon bewegen. Anke ziet graag dat de mensen genieten en dat ze zich ontwikkelen, door samen te zoeken naar mogelijkheden, ook als bewegingen niet meer zo gemakkelijk gaan.

U bent van harte welkom om zelf het plezier en de voldoening te ervaren. Neem gerust iemand mee. Doordat de overheid ouderen stimuleert om te blijven bewegen blijven de kosten laag: u kunt een heel seizoen (35 lessen) meedoen voor honderd euro. Dat is nog geen 3 euro per les. Bij veel zorgverzekeringen kunt u ook nog (een deel van) de kosten vergoed krijgen. Als u in de loop van het seizoen instroomt, dan betaalt u alleen voor de lessen die vanaf het moment van starten gegeven worden.

Regelmatig bewegen is een goede en goedkope manier om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Iedereen weet dat sporten en bewegen helpt om fit te blijven, lichamelijk en geestelijk. Het geeft energie, helpt om een goede conditie te houden en verlaagt de kans op (chronische) ziektes. Je lichaam actief gebruiken geeft een voldaan gevoel, de meeste mensen voelen zich beter na het sporten, meer ontspannen en tevreden. Bewegen is ook goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Bovendien kan bewegen gezelligheid met zich mee brengen, vooral als u in groepsverband beweegt. Samen bewegen is ook meteen een stok achter de deur, het maakt het gemakkelijker om het vol te houden.

Komt u ook in beweging? U bent van harte welkom. Meer informatie over de lessen, kosten en aanmelden vindt u op www.coherente.nl. Bellen of mailen kan ook: 020 699 31 64 of cursus@coherente.nl