• Het eerste stukje fietspad ligt er al.

    Mieke Kouwenberg

Fietspad de Slinger vernieuwd

09-02-2019, 10:32 | Lezersnieuws | Linda

DUIVENDRECHT- Het fietspad De Slinger in Duivendrecht ondergaat een make over. En het verschil is zichtbaar: van een ouderwets kwetsbaar tegelpad naar een modern fietspad met brede duurzame platen. Mede dankzij de inspanningen van betrokken burgers en GroenLinks Ouder-Amstel, heeft voormalig GroenLinks wethouder De Maa deze vernieuwing tot stand gebracht.  Het fietsen op De Slinger wordt veiliger, duurzamer, en leuker!

 

De 'nieuwe' Slinger, tussen de Lunaweg en de gemeentegrens met Diemen, wordt aangelegd met rode betonplaten van 3,50 bij 2,00 meter. Het voetpad ernaast met nieuwe grijze tegels. En niet onbelangrijk: er komt nieuwe straatverlichting, voorzien van led licht.

 

Een beter fietspad, hoe moeilijk kan dat zijn? Maar niets is minder waar, want er ging wel wat aan de nieuwe bestrating vooraf. De Slinger in Duivendrecht stond in 2006 al op de knelpunten-inventarisatielijst van de Fietsersbond en de werkgroep Openbare Ruimte van Coherente. Het probleem was dat de tegels voortdurend verschoven en het pad te weinig werd onderhouden, waardoor onveilige situaties ontstonden. De oplossing om het pad te asfalteren, werd afgewezen vanwege de vele leidingen onder het pad. Het knelpunt kwam vervolgens terecht in de fietsnota die op initiatief van GroenLinks op de agenda van de raad was gezet en eind 2013 met algemene stemmen door de Raad werd aangenomen. GroenLinks wethouder (Jacqueline van de Maa) heeft zich er hard voor gemaakt door te zoeken naar een innovatief alternatief. Nadat dit was gevonden in de vorm van de hoogwaardige betonplaten constructie kon de gemeente snel tot een positief besluit komen. Fietsen door het groene Duivendrecht over rode platen, een mooi resultaat voor het dorp!  GroenLinks blijft zich inzetten voor het 'langzame verkeer' in onze dorpen.