De Amstelbocht scoort snelle rondes op de Jaap Edenbaan.

10-02-2019, 16:14 | Lezersnieuws | Bart

Een avond met af en toe lichte neerslag met als gevolg zeer snel ijs. Niet minder dan vijf Amstelbochters rijden deze avond de snelste ronde van het seizoen (tot nu toe).

Bij de M4, dit seizoen een echte Amstelbochtcategorie met Bart Gietema fier aan kop in het tussenklassement, rijden zowel Johan Boelrijk als Martin van der Esch hun snelste seizoenronde. Martin scoort daarmee een 28e plaats. Johan begint toch echt te merken dat 100 ronden rijden op de zondagochtend een goede voorbereiding is voor de marathon. Nu scoort hij een 20e plek. Bart Gietema rijdt tactisch en komt als nummer 6 over de streep. Door er voor te zorgen om de juiste concurrenten voor te blijven, vergroot hij zijn voorsprong in het tussenklassement. Nog één wedstrijd te gaan en 10,4 punten los van nummer twee. Alleen de eerste wedstrijd reed hij geen top-tien! En een top-tiennotering in de laatste wedstrijd moet normaal gesproken voldoende zijn voor het winnen van de M4-cup!

Bij de M2 wordt er ook hard gereden en het lukt zelfs een viertal om een ronde te pakken op het peloton. Helaas daarbij geen Amstelbochter. Henk Portengen, die na afloop mopperend meldt dat hij de slag door problemen met zijn bril heeft gemist, eindigt met een snelste seizoenronde op plaats zeven. Ron Brandse bevestigt deze avond wederom een aanwinst te zijn in de M2 klasse door sterk te rijden en beslag te leggen op plek twaalf. Herboren René Markus finisht op positie 21 en scoort daar 10 punten mee. Jeroen Kolenberg komt als 31e over de streep. Totaal aantal punten: 53.

Paul Kuijer knokt zich bij de M1 als gewoonlijk weer volledig leeg en weet daardoor, samen met vijf andere rijders, het peloton op een ronde achterstand te zetten. Dat betekent een premie van vijf wedstrijdpunten. De koek is voor hem dan wel helemaal op dus een zesde plek is zijn deel. Auke Broex komt als elfde over de streep met zijn snelste seizoenronde.

M3. Zowel Erik Evers als Philip Wagenaar rijden fanatiek mee (met een snelste ronde voor Philip). Maar de concurrentie laat zich ook niet onbetuigd. Na het bestuderen van de videobeelden blijkt Erik als 24e en Philip 25e de streep te zijn gepasseerd.

In zijn totaliteit weer een prima avond en in totaal 134 punten voor het clubklassement. Nog steeds bezet De Amstelbocht daarin de derde plek. Nu met een iets groter verschil met nummer vier: de vereniging Jaap Eden.

Voor alle cijfers, zie de site van De Amstelbocht (www.amstelbocht.nl).