CTO'70 Volleybal DS1 kampioen

16-04-2018, 12:43 | Lezersnieuws | CTO'70 Volleybal

Op zaterdag 14 april mocht het eerste damesteam van CTO'70 Volleybal naar Sporthal Diemen voor hun wedstrijd tegen op dat moment nummer twee in de poule - Ladies Unlimited Smashing '72 DS4 - tijdens de thuisspeeldag van Smashing '72.

De dames hadden aan winst van 1 set genoeg om het kampioenschap binnen te halen. De thuiswedstrijd op een Duivendrechtse thuisspeeldag wisten de CTO dames te winnen met 3-1, dus het was zeker mogelijk. Na de warming-up en het inslaan begon de eerste set. De hele set was niet duidelijk of het de zenuwen waren van onze dames of de gedrevenheid van de dames van Smashing, maar het werd spannend... Om en om namen de teams een kleine voorsprong, waarna het andere team weer gelijk wist te komen. Aangemoedigd door wisselspeelsters, penningmeester en verenigingsscheidsrechter vanaf de bank en de voorzitter vanaf de tribune, werden aan het einde van de set ook de setpunten afgewisseld. Uiteindelijk werd het het benodigde punt met een goed blok binnengehaald en wisten de CTO dames de eerste set te winnen met 27-25. Het kampioenschap was daarmee een feit.

De hierop volgende sets waren minder spannend voor de dames, werd er heerlijk ontspannen gevolleybald en werden alle sets gewonnen. Door de 4-0 winst in een Smashing rood kolkende sporthal Diemen staat onze DS1 ruim bovenaan in hun poule.

Zaterdag 21 april tijdens de thuisspeeldag in Duivendrecht zal CTO'70 Volleybal natuurlijk aandacht besteden aan het kampioenschap van de DS1. Om 18.00 uur spelen zij tegen het reeds gedegradeerde Albatros DS6.