• verkiezingsbord De Nieuwe Kern

    H.de Graaf

CDA Ouder-Amstel bepleit bereikbare nieuwbouw voor jong en oud

11-03-2019, 08:05 | Lezersnieuws | luuk


 

In De Nieuwe Kern van Ouder-Amstel moeten ook bereikbare woningen komen voor met name oudere en jongere huidige inwoners van de gemeente. „Daar kan de provincie wellicht bij helpen”, aldus voorzitter Kees den Blanken bij de plaatsing van het reclamebord 'Het CDA wil hier z.s.m. woningen' in De Nieuwe Kern op 9 maart. Deze actie maakt deel uit van de verkiezingscampagne voor Provinciale Staten en Waterschappen op 20 maart.

„Het CDA Noord-Holland heeft 'wonen, wonen en wonen' als hét belangrijkste thema voor de nieuwe Statenperiode bovenaan gezet”, aldus CDA-er Hermen de Graaf . „Het speelt in alle regio's en zeker ook in Ouder-Amstel en de buurgemeenten. Daarom voeren we deze actie.”

Speciale doelgroepen

De circa 4.500 woningen die Ouder-Amstel in De Nieuwe Kern (het Duivendrechtseveld, nabij NS Station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en Borchland) komen ook beschikbaar voor de regio.

Voorzitter Kees den Blanken van CDA Ouder-Amstel schets een deel van het probleem. „Ouderen willen graag hun vaak ruime eengezinswoning verkopen en een appartement terughuren. Die appartementen zijn niet of slechts mondjesmaat beschikbaar. Jongeren komen helemaal niet aan bod. De vrije sector, zowel huur als koop, is onbereikbaar. En de wachttijd voor een sociale huurwoning in de regio is lang. Het zou ons wat waard zijn als voor die twee lokale doelgroepen een voorrangspositie kunnen krijgen.”

Kandidaat Statenlid De Graaf, sinds 2015 regionaal vertegenwoordiger, zei bij de campagne-actie dat het CDA Noord-Holland een 'aanjaagteam' wil instellen. „Zo'n aanjaagteam kan de probleem, die provinciaal ook spelen, aanpakken. En laten we vooral ook méér gaan bouwen. Geen maximum aantallen, zoals in het huidige beleid, maar minimum aantallen per regio. En we steunen ook de bouw van tijdelijke woningen, net als die van tiny houses.”

De verkiezingen voor Provinciale Staten worden gehouden op 20 maart. Tegelijk worden de waterschappen gekozen, zoals Amstel, Gooi- en Vecht in deze regio. „We willen veilig wonen, in onze mooie, waterrijke omgeving. Onze vertegenwoordigers in de Provincie en de waterschappen werken daarin samen en wij spreken hen daar ook op aan”, aldus Den Blanken.