• Bart Gietema

    Ingmar Maurice

Bart Gietema grijpt hoofdprijs bij de M4.

03-03-2019, 16:18 | Lezersnieuws | Bart

De laatste avond van het reguliere schaatsmarathonseizoen. Overdag een lekker zonnetje en hoge temperaturen. Het ijs ligt er goed bij en blijkt bijzonder snel. Maar liefst vijf Amstelbochtrijders realiseren hun snelste ronde van het seizoen. Door het mooie weer is het ijs brosser dan normaal. Een kleine beschadiging leidt dan vlug tot een forse scheur met als gevolg een groot aantal valpartijen op het rechte stuk.

Bij de M3 drie Amstelbochtrijders die er flink in knallen. Gewoontegetrouw hangt Philip Wagenaar de eerste helft van de strijd wat achter in het peloton maar nu is hij vanaf het begin in de kop te vinden. Erik Evers rijdt goed mee en Kathleen Thomas laat zich ook niet onbetuigd. Maar overmoed komt ten val. Philip moet wat passen en het lukt Erik niet om meer naar voren te komen. Uiteindelijk finisht Kathleen op positie 23, Philip op 34 en Erik sluit het seizoen af met een 42e stek.

Bart Gietema is bij de M4 de te kloppen man. Hij leidt het tussenklassement en moet zorgen dat hij 'gewoon' de finish haalt. De ijsomstandigheden dwingen hem om niet te veel risico's te nemen en te zorgen dat hij erbij blijft. Door af en toe flink op kop te sleuren neutraliseert hij alle ontsnappingen. Dus uiteindelijk een groot peloton dat op de finish afstormt. Bart finisht als zesde en blijft daarmee de leider in het klassement en is dus kampioen!

Remko van Roekel en Arjan de Wit rijden ook gewoon weer -sterk- mee. Remko legt beslag op plaats twaalf en Arjan wordt 27e . Martin van der Esch finisht op plaats 26 en Johan op plaats 29. In totaal hebben de M4-rijders dit seizoen 720.5 punten behaald met vijf dag overwinningen.

De meeste punten zijn echter behaald bij de M2. Niet minder dan 796 punten zijn bij elkaar geschaatst en daarmee zijn zij de hofleverancier van dit seizoen. Deze avond eindigt met een vierde plaats voor Henk Portengen, Jeroen Kolenberg finisht als nummer zeven en René Markus komt als negentiende over de streep.

Bij de M1 is alleen Auke Broex aanwezig. Sterk rijdend legt hij beslag op het beste resultaat van dit seizoen. Als zevende passeert hij de streep.

 

De laatste marathonavond van het seizoen behelst het kampioenschap van Amsterdam. Een spektakelstuk waarbij elke rijder wordt verwacht om te strijden voor de premies. Na afloop daarvan de totale prijsuitreiking waarbij alle kampioenen gehuldigd zullen worden en bekend gemaakt zal worden welke vereniging dit seizoen de clubbokaal heeft gewonnen.