• Funk it Up

    Ernst van Deursen

Bandjesavond 2.0

01-02-2019, 17:29 | Lezersnieuws | Eline

Na een succesvolle eerste editie van de bandjesavond in 2018, smaakte het naar meer. Dus zijn de handen ineengeslagen door het jongerenwerk van Stichting Coherente, Sander en Irene van de Vrije Handel en onze vrijwilligsters Emma, Eva, Zoë en Claire. Hierbij ontstond bandjesavond 2.0.

Op 26 januari 2019 was het zover. Wethouder Marian van der Weele heeft een toespraak gehouden waarbij ze de bandjesavond de kick off gaf. Na de toespraak begon de eerste act. Het publiek stroomde binnen. Per optreden werd het drukker in het café. Uiteindelijk stond het café helemaal vol. De eerste twee optredens waren solo acts van Eleanor uit Amstelveen en Claire uit Ouderkerk aan de Amstel. Deze meiden kwamen met eigen geschreven songs en brachten een mooi begin aan de muzikale avond.

Hierna kwam de act Rizzo, een coverband die drie bekende songs speelde die erg aansloegen. Deze act werd gevolgd door de band Marathon, een iets meer volwassen rock act met een eigen repertoire. Marathon schudde de hele kroeg wakker met knallende nummers. Daarna was het tijd voor de verrassende act van vorig jaar: Funk It Up! Een talentvol en jeugdig coverbandje uit Ouderkerk. Funk It Up speelde maar liefst een uur en een kwartier lang met allerlei leuke swingende songs van vroeger. De hele kroeg zong en swingde met ze mee. Als kers op de taart en op aanvraag van de jongeren zelf kwam Danilo de boel afsluiten met zijn act vol met bekende Nederlandse liedjes variërend van Lil Kleine tot Andre Hazes. Al met al was het een zeer geslaagde en gezellige avond. Met dank aan de Vrije Handel, Muziekschool Amstelveen, Muziekschool Ouder-Amstel en Gemeente Ouder-Amstel. Uiteraard was deze avond ook nooit zo’n succes geweest zonder de inzet van de jongeren zelf, dus ook bij deze bedankt Emma, Eva, Zoë en Claire.

Het jongerenwerk van Stichting Coherente is altijd op zoek naar jongeren die willen helpen met het opzetten van evenementen. Mocht je interesse hebben mail dan naar martijn@coherente.nl. Op naar de volgende bandjesavond!