• Axel Boomgaars

    onbekend

Axel Boomgaars kandidaat wethouder GroenLinks Ouder-Amstel

17-02-2018, 10:30 | Lezersnieuws | Linda Muusses

De selectiecommissie van GroenLinks Ouder-Amstel heeft met plezier en overtuiging Axel Boomgaars gekozen tot kandidaat wethouder voor de gemeente Ouder-Amstel. In 2010 werd Axel Boomgaars voor GroenLinks gekozen in de gemeenteraad van Amstelveen. Van 2013 tot en met 2016 heeft hij vervolgens zijn sporen verdiend als fractievoorzitter. Op dit moment werkt hij als wetgevingsjurist bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In zijn vrije tijd is hij hardloper. Mocht hij als wethouder tot het college toetreden, verhuizen hij en zijn vriend zo snel mogelijk naar de gemeente Ouder-Amstel.

Naar het oordeel van de selectiecommissie heeft Boomgaars in Amstelveen bewezen resultaten te kunnen boeken, heeft zij goed inzicht in (politieke) processen en kan hij uitstekend samenwerken met mensen binnen en buiten het gemeentehuis. Paul van Kampen, voorzitter van de selectiecommissie: "Axel kennen we ook al een tijdje aangezien we samen met Amstelveen één GroenLinks-afdeling vormen. Hij is creatief en initiatiefrijk, heeft een goed oog voor het creëren van politiek en maatschappelijk draagvlak. Hij hecht veel waarde aan een transparante bestuursstijl, is doelgericht en kan relativeren. Dat zijn allemaal eigenschappen die wij in een wethouderskandidaat voor Ouder-Amstel zoeken."

Boomgaars zelf heeft veel zin om als wethouder aan de slag te gaan in Ouder-Amstel: "Ik ben opgegroeid in het groen en de ruimte van een Limburgse plattelandsgemeente en ben later naar de stad vertrokken vanwege de reuring. Ouder-Amstel combineert voor mij die twee dingen en daar voel ik me ontzettend bij thuis." Boomgaars wil zich onder meer inzetten voor en sociaal Ouder-Amstel en voor nieuwbouw met huizen waar behoefte aan is, voor starters en ouderen, duurzaam, groen en met een menselijke maat.

De huidige wethouder namens GroenLinks in Ouder-Amstel, Jacqueline de Maa, heeft besloten niet beschikbaar te zijn voor een volgende termijn. Zij trad in 2014 aan en heeft haar werk 4 jaar lang met volle overgave en plezier gedaan. De komende jaren wil zij naast werk weer wat ruimte voor andere dingen. GroenLinks Ouder-Amstel vindt het heel jammer dat Jacqueline stopt en bedankt haar voor het vele werk en de manier waarop ze dat heeft gedaan: duidelijk, verbindend, met relativering en humor. Met Axel Boomgaars heeft de fractie van GroenLinks een ervaren en dynamische nieuwe kandidaat.