• Thijs Wagenaar

    Bart Wesseling

Amstelbocht slaat dubbelslag bij marathon

21-01-2018, 22:21 | Lezersnieuws | de coach

Als eerste staat de combiwedstrijd C2/C1 op het programma. Amstelbochter Terence Brandse is de eerste die olie op het vuur gooit. Wellicht jeugdige overmoed want het noodlot slaat direct toe. Een valpartij en Terence gaat daarbij ook gestrekt. Hij staat meteen weer op en begint een inhaalrace. Nog ruim 20 ronden te gaan en verschillende rijders proberen de sprong te maken naar de twee koplopers. Zo ook Thijs Wagenaar en Terence Brandse. Het is Thijs die samen met een andere rijder het voor elkaar krijgt om aan te sluiten bij de twee koplopers, dan niet aarzelt en stug doorgaat en een gat weet te slaan. Dat betekent drie koplopers. Zij breiden hun voorsprong uit en zetten de rest op een ronde achterstand. Dan komt de finish in zicht. Eerst moet de grote groep sprinten. Daarbij toont Terence Brandse zich de snelste. Thijs Wagenaar is duidelijk de snelste man van de avond en sluit de wedstrijd winnend af! Ouderkerker Marc van de Maarel legt beslag op plaats zeven en Niels de Jong finisht op plaats acht.

Dan blijven er -slechts- vier C1 rijders op de baan voor hun wedstrijd. Zij moeten 20 ronden extra rijden om te bepalen wie met de hoofdprijs naar huis kan gaan. Drie HCA-rijders en als vierde: Bart van Duren, de jongste van de vier. Heel bekeken weet Bart de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dan de laatste ronde waarin Bart overduidelijk de snelste is en daarmee de tweede Amstelbochtoverwinning van de avond realiseert.

Dan de dames. Een grote groep, met Gerdien Meijer en Eveline Hermsen. Een titanenstrijd blijkt het te zijn. Na een tiental ronden versnelt Gerdien en de groep valt uit elkaar. Slecht een dame weet haar bij te benen, Marlies Galesloot de aanvoerster van het tussenklassement. Maar Evelien ziet de ontwikkelingen aan, kijkt naar de andere rijdsters en besluit de sprong te wagen naar de twee koplopers. Het peloton moet afsprinten en dan is al duidelijk dat Gerdien beslag legt op de tweede plek. Evelien volgt op plaats drie. Allebei compleet gesloopt maar tevreden.

Dan de laatste groep van de avond, de M3. Een grote groep met een Amstelbochtafvaardiging bestaande uit Philip Wagenaar, Erik Evers en Ron Brandse. Duidelijk wordt dat Ron dit jaar wat meer bekeken rijdt en niet voor niets dit seizoen zeer hoog staat in het tussenklassement. Een man weet de groep op een ronde te zetten. Ron scoort een zesde plek en consolideert daarmee zijn uitstekende positie. Erik Evers passeert als 19e de streep en Philip Wagenaar glijdt als 34e over de streep.