• Samen dansen ter afsluiting van de kleuterbeweegdag.

  Stichting Coherente
 • De vos komt uit zijn hol.

  Stichting Coherente
 • Kleuterbeweegdag

  Stichting Coherente
 • Samen stoeien

  Stichting Coherente

Actieve ochtend voor de kleuters in de Bindelwijk

02-02-2018, 13:20 | Lezersnieuws | Joëlle Goudsmit

Op vrijdagochtend 2 februari was het een hele spannende dag voor alle kleuters van de Ouderkerkse scholen: het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool. Met z'n allen gingen zij naar sporthal de Bindelwijk voor de kleuterbeweegdag. Tijdens de kleuterbeweegdag komen alle drie de scholen bij elkaar om samen te bewegen. Plezier hebben met elkaar stond centraal op deze dag.

Het thema van de dag was 'in de dierentuin.' Alle kinderen waren verdeeld in groepjes. Elke groepje was een andere dier. Er liepen onder anderen apen, tijgers, slangen, papegaaien en giraffen rond. Het was niet alleen een spannende ochtend voor de kleuters maar ook voor de leerlingen van groep 8. De groep 8 van de Amstelschool en één groep 8 van de Jan Hekmanschool hebben de groepjes dieren begeleid. Zij waren verantwoordelijk voor het uitleggen van het spel en deden daarna de spelletjes met de kinderen. Dit was best een pittige taak en is ontzettend goed uitgevoerd.

De ochtend verliep sportief en alle kinderen hadden een lach op hun gezicht. De groepjes deden verschillende spellen. Er werd hoog gehouden met een ballon, wat heel leuk was maar af en toe nog best lastig. De eigenwijze ballonnen vlogen alle kanten op. Ook was er een uitdagend parcours waarbij gesprongen, gekropen en geslalomd werd. Daarnaast stond er een springparcours. De meeste kinderen vonden dat spel het allerleukste omdat ze zich lekker konden uit leven.

De kinderen hadden ook een spel stoeien. Dit spel werd gegeven door de stoei-trainers van Fit en Soul aan de Amstel. De stoei-trainers gingen met de kinderen stoeien. Extra leuk was het als ze mochten stoeien tegen een van de meesters. Kleuters die elke week willen stoeien zijn welkom bij Fit en Soul aan de Amstel. Kijk voor meer informatie op de website: www.fitandsoul.nl. Naast het stoeien was er ook een vossenspel, hierbij moesten de kinderen alert zijn. Als de vos uit zijn hol kwam moesten ze stil staan.

Nadat alle spellen gespeeld waren hebben de kinderen nog met elkaar gedanst. Dansschool DCF ging met alle kinderen een vrolijke dans dansen. Als afsluiting van het dansen speelde de kinderen nog stopdans. Wilt uw kleuter vaker dansen? Meer informatie op: https://dcfouderkerk.nl/. Het was een geslaagde ochtend. Alle kinderen gingen met rode wangen terug naar school. Ook de leerlingen van groep 8 waren uitgeteld. Deze sportieve ochtend is georganiseerd door stichting Coherente.