Aan tafel !!!

01-07-2019, 11:29 | Lezersnieuws | L.

Eén keer in de maand vindt in het Dienstencentrum van Coherente de activiteit ‘SAMEN ETEN’ plaats. Op de laatste vrijdag van de maand bereiden een groep enthousiaste vrijwilligers een maaltijd voor de gasten van Coherente. De gasten zijn inwoners (70+) van Ouderkerk aan de Amstel. Zij schuiven aan voor een overheerlijke drie-gangen-maaltijd.

Inmiddels bestaat deze formule al vele jaren. Het is zeer succesvol gebleken. Maandelijks komen er gemiddeld 60 gasten. De vrijwilligers van Coherente maken het deze gasten graag naar de zin en hebben er plezier in om iedereen aan gezellig gedekte tafels te verwennen met een diner en een vriendelijk woord.

Om dit te kunnen organiseren zijn er per avond minstens zes vrijwilligers en een kok nodig. De vrijwilligers beginnen in de middag met de inkopen te doen en de mise en place voor te bereiden. De kok van de avond gaat dan aan de slag om de maaltijd te koken. De andere vrijwilligers helpen hem daarbij en richten de eetzaal alvast in en dekken de tafels.

Om vijf uur komen de eerste gasten en om half zes wordt de maaltijd geserveerd. Door de oudere inwoners van Ouderkerk wordt de activiteit zeer gewaardeerd. Een prima manier om contacten te leggen en ook nog een lekkere maaltijd te nuttigen.

De groep van vrijwilligers die dit regelt is hard op zoek naar nieuwe mensen die hun team kunnen versterken. In de vacaturebank op de website van Coherente (www.coherente.nl) kunnen geïnteresseerden zien wat deze job inhoudt en tot wie ze zich kunnen richten.
Het voordeel van deze vrijwilligersklus is dat je niet wekelijks beschikbaar hoeft te zijn. Voor iemand die wel iets wil bijdragen maar in zijn of haar agenda beperkt tijd beschikbaar heeft is dit een interessante optie. De bestaande vrijwilligers hopen op verjonging van hun team zodat de continuïteit van het 'Samen Eten' gewaarborgd is.
Coherente doet hierbij een oproep aan iedereen die het ‘Samen Eten’ ook een mooi initiatief vindt om zich aan te melden als vrijwilliger! Dit kan via het algemene nummer van Coherente 020-4963673.