• Huldiging Jur Duursma

    Kirsten Houweling
  • Prijsuitreiking NEC door burgemeester Joyce Langenacker

    Kirsten Houweling
  • spelmoment Cees Houweling Zaalspeldag

    Kirsten Houweling

41E KEER CEES HOUWELING ZAALSPELDAG JUR DUURSMA krijgt eremetaal

19-02-2018, 12:00 | Lezersnieuws | vv CTO'70

Afgelopen zaterdag 17 februari was het weer zover: de jaarlijkse Cees Houweling Zaalspeldag. Het was weer een waar spektakel van negen uur 's morgens tot ver na zessen in de middag.

Het programma ging van start met de O8 en O9 pupillen. Zij speelde in twee poules van vier teams onder naam van Eredivisieclubs. Na de poule werd er een finale gespeeld tussen de poulewinnaars NEC en fc Groningen. NEC bleek in deze wedstrijd de sterkste en werd dus winnaar van de Cees Houweling wisselbokaal.

Voor de prijsuitreiking was er voor Jur Duursma een verrassing.Hij uit handen van penningmeester en oud jeugdvoorzitter, Dennis Hortensius, de versierselen opgespeld vanhet Erelidmaatschap van vv CTO '70.

Al bijna 20 jaar zet Jur zich in voor de voetbaljeugd van CTO '70. In 1999 is hij toegetreden tot het jeugdbestuur als secretaris/wedstrijdsecretaris, is vicevoorzitter geweest en de laatste jaren is hij algemeen jeugdcoördinator. Hij is nauw betrokken bij de inschrijving van alle jeugdleden en daarvoor iedere woensdagmiddag, vrijdagavond en menige zaterdag aanwezig op het complex. Kortom alle reden om hem in het zonnetje te zetten en onder een luid "Hoera" van de jeugdleden werd er een groepsfoto gemaakt met Jur en zijn vrouw als middelpunt.

Hierna volgde de prijsuitreiking voor de O8 en O9 pupillen. Uit handen van burgemeester Joyce Langenacker ontvingen alle spelers een blijvende herinnering en het team van NEC de wisselbokaal.

Het programma werd vervolgd met de O11 pupillen, zij komen uit als Europese club en speelde een halve competitie. Het waren spannende wedstrijden waarbij het team van Celtic de sterkste bleek en uit handen van Cees Houweling de wisselbokaal in ontvangst kon nemen. Als afsluiter van de dag speelde de O13 pupillen in een landenpoule een halve competitie. Het ging er soms pittig aan toe maar er werd ook mooi voetbalspel vertoond. Uit de poule kwam het team van Spanje als winnaar uit de bus. En uiteraard was er ook voor al deze spelers een herinnering en de felbegeerde Wisselbokaal.

De Cees Houweling Zaalspeldag is het niet alleen een evenement voor onze pupillen maar ook voor onze "oudere" jeugd. De 24 teams werden dit jaar voornamelijk gecoacht door de junioren of jonge selectiespelers. Terwijl bij de organisatie ook weer veel vrijwilligers achter de schermen van harte hun medewerking geven voor dit jaarlijkse evenement.

Het Dorpshuis trilde weer een lange dag van spanning en spelvreugde. Op naar de 42e Cees Houweling Zaalspeldag in 2019.