• sfeer winterfestival

    bas filipini

Winterfestival zaterdagmiddag op Het Kampje!

14-12-2017, 07:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 december 2017, 14:00 tot 20:00

Locatie:

het Kampje , Ouderkerk ad Amstel
het Kampje
Ouderkerk ad Amstel

Zaterdag 16 december vindt voor de 6e keer het Winterfestival plaats in Ouderkerk aan de Amstel. Het festival vindt plaats van 14.00 uur tot 20.00 uur op het Kampje. De organisatie is in handen van Stichting Promotie Ouder-Amstel, de plaatselijke Lions, de gemeente en de BIZ.

Winter Festival met Clinaire Winter Tour vanuit plaatselijke top horeca en restaurants

Het Kampje wordt omgetoverd tot een echte 'Winter Proeverij'. De "Gluhwein tasting" wordt wegens succes ook dit jaar weer georganiseerd. "Met proeverijen van bakkerij Out, restaurants de Banq, Jaimie van Heije, de Kruidfabriek by Lute, Loetje, de Oude Smidse, pizzarestaurant NAPA en cafe de Vrije Handel, is er voor elke smaak iets te vinden", aldus Irene van Beek van cafe De Vrije Handel.

Kerstmarkt en activiteiten voor kinderen

Naast deze culinaire hoogtepunten zijn de lokale scholen (het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool) evenals de kinderopvang (SKOO) aanwezig om voor de kinderen en jeugd vermaak te bieden middels oud hollandse spelen, marshmallow chocolade dipping en de verkoop van zelfgemaakte kerstkadootjes en kaarten. Ook de Stichting Derde Wereld, de Plus Markt, Maschinka, Furetti, Sprey, Sies Home, de Gemakswinkel aan de Amstel, Gijs de Haan, Bries, de Lions, de Rabobank, Studio Bells en Ambrozijn zijn op de markt vertegenwoordigd met fraaie producten, loterijen met mooie prijzen en door semi-professionele vrijwilligers gemaakte unieke kersttukjes. De kerststukken zijn al dagen eerder te koop bij de kleermakerij. De gehele markt is sfeervol verlicht en uiteraard ontbreken de schapen uit de kerststal niet. Voor beschutting bij slecht weer en verwarming wordt gezorgd. De toegang en het parkeren zijn gratis. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van het Winterfestival naar een goed doel. ,,Dit jaar is gekozen voor Stichting Derde Wereld. "Op veel plaatsen in de wereld is onze hulp hard nodig, de Stichting Derde Wereld is een instelling die we graag steunen," zegt Bas Filippini van de Lions.

Programma

14.00 uur: Start van het winterfestival

14.15-20.00 uur: Christmas-vocals, zingen a capella, tussendoor optredens van One Two 47, Namens de Dames, The Monday Singers, Bart & Sanne, Johnny & The Gangsters en Danillo

20.00 uur Trekking hoofdprijs Ouderkerker Kerst Loterij!