• Week van de Oefentherapie 2017

    VvOCM
  • De houdingscheck - Week van de Oefentherapie 2017

    A. de Fouw

Week vd Oefentherapie, 9 t/m 15 oktober 2017: Ervaar zelf wat oefentherapie voor u kan betekenen!

02-10-2017, 13:21 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 9 oktober 2017, 09:00 tot zaterdag 14 oktober 2017, 14:30

Locatie:

Polderweg 3, Ouderkerk ad Amstel
Oefentherapie in Beweging (locatie Axel Koenders Fit-Service)
Ouderkerk ad Amstel

Steeds vaker lezen we dat we meer moeten bewegen en minder moeten zitten. Daar worden we allemaal beter van. Te weinig bewegen leidt tot allerlei klachten, maar bewegen is niet voor iedereen fijn of gemakkelijk. Soms heeft u een extra duwtje nodig of gewoon een goed advies.

Wilt u weten hoe u het beste kunt bewegen? Ga dan naar de oefentherapeut Mensendieck! De Week van de Oefentherapie is het moment om eens achter de deur van de oefentherapie praktijk te kijken en letterlijk in de spiegel te zien hoe het er met uw houding voorstaat middels een gratis houdingscheck. Of maak een afspraak voor een check op het gebied van motoriek, schrijven of slapen.

Waarom naar de oefentherapeut? We lopen, zitten, staan, bukken en tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Hierdoor kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouders. Ook door bijvoorbeeld reuma, Parkinson of astma kunnen problemen ontstaan met het bewegingsapparaat en dan is het, net als wanneer u herstellende bent van een operatie, belangrijk om weer gezond te leren bewegen. Daarnaast is het belangrijk voor jong en oud, om een goede nachtrust te hebben. Hiervoor kunt u terecht bij de slaapcoach van Oefentherapie in Beweging.

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een onjuiste houding, beweging of aandoening tijdens dagelijkse activiteiten. De behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, voor kinderen onder de 18 jaar worden 18 behandelingen per jaar uit de basisverzekering vergoed.

Loop binnen, bel of mail voor vragen of het maken van een afspraak.