• Bologna

    Hans Quirijnen

Themamiddag over "Bologna" Dia presentatie van Ans Quirijnen

25-01-2018, 12:50 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 13 februari 2018, 13:00

Locatie:

Dorpsplein 60, Duivendrecht
Dorpshuis Duivendrecht
Duivendrecht

De werkgroep Cultureel Contact van Coherente organiseert een thema middag in het Dorpshuis in Duivendrecht over Bologna, de rode, dikke geleerde stad.

Bologna heeft drie bijnamen. De eerste is La Rossa, de rode. Deze bijnaam dankt de stad aan de rode gebouwen en daken. De tweede is La Grasse, de dikke. Deze heeft te maken met de rijke keuken; je eet er de lekkerste pasta's van Italië. En de derde bijnaam is La Dotta, de geleerde. In Bologna namelijk werd in de elfde eeuw de eerste universiteit van Europa gesticht.

La Bella Bologna is een prachtige middeleeuwse stad, een parel met haar prachtige gebouwen en pleinen . Aan de hand van haar foto's laat Ans Quirijnen u meegenieten van deze citytrip. De aerobus brengt de bezoeker in een kwartier midden in de stad. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. In de oude stad ligt veertig kilometer aan bogengalerijen! Naast het mooie historische centrum en de museale kerken is het vooral de sfeer die Bologna met haar uitgaansmogelijkheden zo bijzonder maakt. En de terrassen om uit te rusten tijdens de wandelingen. Je zit relaxt middenin de rode stad, met een bord pasta op je schoot en tussen de studenten. En in de ijshoofdstad van Italië sluit je geduldig aan in de rij bij de cremeria's.

Aanvang 13.00 uur, entree € 2,50.