Spaanse muziek in De Kleine Kerk

07-05-2018, 09:01 | Lezersnieuws | Gerie Bouman

Datum:

vrijdag 18 mei 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Rijksstraatweg 129
De Kleine Kerk
Duivendrecht

Vrijdag 18 mei a.s. is het laatste concert van dit seizoen georganiseerd door Stichting Kleinoot in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129 te Duivendrecht. Dit concert wordt verzorgd door Duo De Thuiskomst, een kamermuziekduo dat bestaat uit Quirine van Hoek op viool en Ellen Zijm op accordeon. Zij leerden elkaar kennen op de middelbare school en ontdekten al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden genoeg om in 2010 duo ?De Thuiskomst? op te richten. Het duo maakt thematische programma?s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek of tijd. Zo voert ?De Thuiskomst in Spanje? de luisteraar mee naar Iberische plaatjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien.
Hun eerste CD ?De Thuiskomst in de vroege Barok? ontving lovende reacties en inmiddels is hun tweede CD ?TAPAS De Thuiskomst in Spanje? uit. Met dit programma zullen ze in Duivendrecht optreden. De CD?s zijn te koop na het concert.

Quirine van Hoek (1986) had les van Akke Wiersma en Ilona Sie Dhian Ho en sloot in 2011 met een 10 haar masterstudie af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. Ze heeft een grote affiniteit met oude muziek en is een veelgevraagd kamermusicus op zowel modern als barokviool. Ze maakt deel uit van o.a. Combattimento, het Leupold Trio, Camerata Delft en is daarnaast actief als freelancer in verschillende orkesten en ensembles.

Ellen Zijm (1987) studeerde aan het ArtEZ conservatorium bij Egbert Spelde en daarna aan de Hochschule k?r Musik W?rzburg bij Stefan Hussong, waar ze met een 10 afstudeerde. Zij speelt zowel barokmuziek als nieuwe muziek, waarvoor ze veel samenwerkt met hedendaagse componisten. Naast De Thuiskomst maakt Ellen deel it van SaxYOn en BIG HOUSE en begeleidt zij regelmatig koren met repertoire uit de westerse muziekgeschiedenis van de Barok tot nu.

Het concert begint om 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt ? 15,00. Dat is inclusief koffie/thee in de pauze. Na afloop wordt het seizoen afgesloten met een drankje en tapas. Kaarten kunt u reserveren via de website www.stichtingkleinoot.nl.