• Mashiko Japan Special Judges Award voor - 4 seizoenen - Paardenhaar Raku Vaas

  Swanica Ligtenberg
 • Mashiko Japan Award - Circle of Life - Raku Paardenhaar Schaal

  Swanica Ligtenberg
 • China Yixing Museum - Kamakura-rood Bamboo - Theepot

  Swanica Ligtenberg
 • China Jingdezhen Museum - Red Peony - Vaas

  Swanica Ligtenberg

Opening Galerie+ Landelijk Atelier weekend

22-10-2018, 20:53 | Lezersnieuws | Swanica Ligtenberg

Datum:

zaterdag 17 november 2018, 10:00 tot zondag 18 november 2018, 17:00

Locatie:

Achterdijk 29
SwanCeramics Art Gallery
Ouderkerk aan de Amstel

Swanica Ligtenberg opent haar SwanCeramics Art Gallery op 17 November 2018.

Ze doet mee met het LANDELIJKE ATELIERWEEKEND op 17 en 18 November. De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur. Er doen 400 ateliers mee.

Na 37 jaar in het buitenland gewoond te hebben heeft ze nu haar atelier in Ouderkerk a/d Amstel gevestigd op Achterdijk 29, 1191JH. Haar werk is in musea en galleries wereldwijd.

De kreatie van haar keramische kunst is geinspireerd door haar spirituele verbondenheid met Moeder Aarde en kultuur. Haar warm-kleurige werken drukken elegantie en harmonie uit door een spel van vorm, abstrakte ontwerpen, wisselwerking van lijn en vorm, en oppervlakte behandeling.

Met het Raku Paardenhaar branden neemt ze het werk uit de oven bij 700 Celcius en brandt dan het paardenhaar op de scherf of glazuur. Ze brandt ook suiker, veren en ijzer chloride wat een bruine kleur en prachtige glans geeft aan het keramische werk.

Haar “Kamakura-Rode” werk is geinspireerd door de textuur en rode kleur van de Kamakura “Bori” houtsnijdkunst wat als “Lacquer Ware” wordt gekarakteriseerd. Rood is het symbool voor liefde, passie en kracht. Swanica ontwikkelde haar glazuur en unieke stijl door 7 jaar in Kamakura, Japan te wonen met zijn rijke kultuur en lange geschiedenis van houtsnijden beinvloed door de geschiedenis van de stad. Het was de hoofdstad van Japan voor de 1ste Shogun met zijn Samurais in de 12de en 13de eeuw.

Haar kunst wekt de nieuwsgierigheid en verbeelding op van de kijker, en wordt voltooid door het gebruik en genieten van het werk.

             www.swanceramics.com /swanica@ligtenberg.com