Lezing door Franca Treur

30-09-2018, 22:59 | Lezersnieuws | Gerie Bouman

Datum:

woensdag 17 oktober 2018, 20:00 tot 22:30

Locatie:

Rijksstraatweg 129
De Kleine Kerk
Duivendrecht

Stichting Kleinoot organiseert in samenwerking met De Kleine Kerk een lezing door Franca Treur over haar roman Hoor nu mijn stem (Prometheus Amsterdam, 2017). In dit boek vinden we onder meer de doorwerking in deze tijd van een protestantse geloofsbeleving, waarvan de wortels teruggaan op de wereld van de Synode van Dordrecht van 1618.

Franca Treur is geboren en opgegroeid in een bevindelijk gereformeerde boerengezin in het Zeeuwsche Meliskerke. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Franca won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs. Ze werd genomineerd voor onder meer de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de ako Literatuurprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. Op 12 september 2014 was de wereldpremi?re van Dorsvloer vol Confetti, de film. In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen. In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Met tekeningen van Olivia Ettema. Het boek werd lovend ontvangen en voor een verhalenbundel zeer goed verkocht. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc.next.

Op 4 oktober 2017 verscheen de psychologische roman Hoor nu mijn stem bij uitgeverij Prometheus. In dit boek keert Franca Treur terug naar de wereld van het streng gereformeerde geloof. Het boek werd unaniem goed ontvangen en het werd al binnen een maand drie keer herdrukt. NRC Handelsblad nomineerde het meteen voor beste boek van 2017.

Deze avond vindt plaats op woensdag 17 oktober 20.00 uur in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht. De entree bedraagt ? 15,00 inclusief consumpties. Kaarten hiervoor kunt u reserveren via de website www.stichtingkleinoot.nl. Er is deze avond een boekhandel aanwezig met een uitgebreide selectie van boeken. Franca Treur zal haar boek signeren.