• ringsteken te paard

    marianne schwegler

Festiviteiten oranje comite

08-04-2018, 22:42 | Lezersnieuws | Mirjam Mink

Datum:

zondag 22 april 2018, 10:30

Locatie:

Koningin Julianalaan 6
Sporthal Bindelwijk
Ouderkerk aan de Amstel

Oranje feestweek in Ouderkerk Het is lente! Langzaam gaat Ouderkerk zich opmaken voor de festiviteiten rond Koningsdag 2018. Altijd weer ??n groot feest, vaak ook een jaarlijkse re?nie met oud-klasgenoten. Alle activiteiten worden georganiseerd door de vrijwilligers van het Oranjecomit? , in de periode van zondag 22 april tot en met zaterdag 28 april.

Familie Fietspuzzeltocht De feestweek begint traditiegetrouw op zondag 22 april met de Familie Fiets Puzzeltocht. Helaas voor veel mensen nog onbekend: maar een ?chte aanrader. Fiets over weggetjes die u nog niet kende, alleen, met uw (klein) kinderen of met vrienden. Elk jaar weer een nieuwe route in de omgeving van Ouderkerk, zoveel mogelijk over fietspaden en autoluwe wegen. De afstand is zodanig dat iedereen, jong en oud, kan meefietsen (ong. 30 km). Het gaat niet om de snelheid, u mag er zo lang over doen als u wilt, maar we proberen u wel goed te laten rondkijken onderweg. Na afloop stellen wij u vragen over wat u ziet of heeft gezien onderweg. Daar hoeft u natuurlijk niet aan mee te doen, maar dan mist u natuurlijk de prijzen en de eer om dit jaar de beste kenner van Ouderkerk en omgeving te zijn.

Iedereen mag meedoen: tussen 10.30 en 12.00 uur kan er gestart worden bij sporthal Bindelwijk. Alle deelnemende kinderen ontvangen na afloop een oranjekaart en uiteraard zijn er geldprijzen te winnen.

Vossenjacht De basisschoolleerlingen mogen ieder jaar lekker lang op blijven voor de Vossenjacht. Op maandagavond 23 april kunt u verschillende ?vossen? tegenkomen in het dorp. De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gaan vanaf 18.45 uur op Vossenjacht vanaf sporthal Bindelwijk.

Piggybackrace Dinsdagavond 24 april blijven de kamelen en struisvogels dit jaar op stal. Maar leg jij het snelst op de rug van een ?? , een parcours met hindernissen af en breng je het mandje met zoveel mogelijk ballen over de eindstreep? Dan ligt er een mooi envelopje met inhoud voor je klaar!
Heb je zin om heerlijk te lachen? Doe dan mee! Iedereen vanaf 12 jaar mag deelnemen. Inschrijven vanaf 18.30 in de Dorpsstraat en de race start om 19.00 uur.

Kinderspelen Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8, staat sporthal de Bindelwijk woensdagmiddag in het teken van de Kinderspelen. Zowel in de sporthal als op het buitenterrein zijn er verschillende spelletjes. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een oranjekermiskaart die ze vrij kunnen besteden op de kermis.

Oranjeroeien Aansluitend aan de kinderspelen worden om 15.30 uur de 26e