• Dijk en Duin Consort

    onbekend

Concert op zondagmiddag door Dijk en Duin Consort

07-01-2018, 17:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 januari 2018, 15:00 tot 16:30

Locatie:

Rijksstraaatweg 129, Duivendrecht
De Kleine Kerk
Duivendrecht

DIJK EN DUIN CONSORT met 'Bona Speranza'

Blokfluitkwintet D & DC wordt gevormd door Roosmarie van Dijk, Marianne Hoek, Annemiek Husslage, Marga van der Pol en Peter Smith.

Bona Speranza is een programma met hoopvolle muziek uit verschillende landen, tijden en werelddelen. Blokfluitkwintet Dijk- en Duin Consort (D&DC) speelt werk uit onder meer Afrika, Engeland, Italië en Duitsland.

Soms is de muziek ritmisch en opzwepend, dan weer klinkt zoete weemoed of blije dansmuziek. Dit alles wordt gespeeld door vijf professionele blokfluitisten op fluiten vanaf 30 cm tot 2 meter, wat het niet alleen boeiend maakt om naar te luisteren maar ook om naar te kijken.

Marga van der Pol is docente aan Muziekschool Valkkoog, waar ze blokfluitles geeft aan volwassenen.

Peter Smith heeft veel ervaring met lesgeven. Moeilijk lerende kinderen met aan autisme verwante stoornissen zitten met plezier en succes bij hem op les. Op basisscholen geeft hij projecten 'Fluiten bouwen en leren bespelen'. De fluiten, door hemzelf ontwikkeld, zijn gemakkelijk te maken en klinken goed .

Roosmarie van Dijk behaalde in 1980 het diploma Docerend Musicus Blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zij studeerde hoofdvak blokfluit bij Baldrick Deerenberg en Walter van Hauwe. Haar bijvakken waren orgel, piano, klavecimbel en zang.

Annemiek Husslage is gediplomeerd blokfluitdocente en geeft les aan alle leeftijden en op alle niveaus.

Marianne Hoek heeft haar opleiding gehad aan het Sweelinck Conservatorium. Daarnaast heeft zij aan de Hogeschool Diemen een akte Pedagogiek gehaald. Sinds 1982 geeft zij les aan beginners en gevorderden. Zij heeft ruime ervaring als vakleerkracht en projectleider op de basisscholen in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Sinds 2016 is zij ook de drijvende kracht achter het leerorkest Muziek in de Klas Ouder-Amstel. Zij is coördinator van de Muziekschool Ouder-Amstel.

Datum: zondag 21 januari 2018, 15.00 - 16.30 uur

Plaats: De Kleine Kerk

Entree: € 15, inclusief koffie en drankje na afloop

Kaartverkoop: aan de zaal

Reserveren: www.stichtingkleinoot.nl

Informatie: Gerie Bouman