• Dorpentocht 2017

    Frans Goossens
  • Dorpentocht 2017

    Frans Goossens
  • Dorpentocht 2017

    Frans Goossens

41e Dorpentocht Fietstocht 3 juni 2018

21-05-2018, 20:41 | Lezersnieuws | Frans Goossens

Datum:

zondag 3 juni 2018, 09:00 tot 17:00

Locatie:

Duizendmeterweg
Amsterrdamse Bos
Ouderkerk aan de Amstel

STICHTING DORPENTOCHT fietst op zondag 3 juni 2018 voor de 41e keer voor een Goed Doel

Op zondag 3 juni 2018 organiseert de Stichting Dorpentocht voor de 41e keer een recreatieve fiets-tocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht bijzon-der blij om met de opbrengst van de fietstocht de Stichting Jarige Job te kunnen helpen.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in onze samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken. Want jaarlijkse kunnen ruim 61.000 kin-deren In Nederland hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Die kinderen krijgen op hun verjaardag geen cadeau, er hangen er geen vrolijke ballonnen en zij kunnen niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. De verjaardagsbox van Stich-ting Jarige Job bevat slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. En de stichting zorgt daarmee dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, dat cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. Hierdoor wordt een kinderverjaardag weer een echt gezinsfeest!

De Dorpentocht 2018 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Maar het maakt niet zoveel uit welke afstand u fietst, het is veel belangrijker dat u fietst. Want dan kunt u weer genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het Goede Doel.

De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol Noord, Aalsmeer en Uithoorn. Onderaan dit artikel en op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen.

Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aange-geven. U kunt ook bij een andere langs de route gelegen horecagelegenheid iets nuttigen of gewoon op een bankje in het gras uw eigen lunch gebruiken.

Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemer