• ANP Foto

Achtervolging vanuit Duitsland gestrand in Duivendrecht

DUIVENDRECHT Vanwege een verdachte situatie in Duisburg op dinsdag 5 augustus heeft de Duitse politie de achtervolging ingezet op een Duitse personenauto. Het voertuig is uiteindelijk op de Gooiseweg in Duivendrecht tot stilstand gebracht en de verdachte is aangehouden.

De 31-jarige verdachte vlucht in de avond met hoge snelheid de Nederlandse grens over. De Nederlandse politie zet ook de achtervolging in en volgt het voertuig op de A12, de A30 en de A1. Op de Gooiseweg in Duivendrecht worden er schoten gelost op de banden van het voertuig waarbij de politie het voertuig klemrijdt en tot stilstand brengt.

Het voertuig is door de E.O.D (Explosieve Opruimingsdienst) onderzocht. In de auto werd een gasalarm vuurwapen aangetroffen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal later deze week worden voorgeleid zodat de overleveringsprocedure kan worden opgestart.

De verdachte heeft vermoedelijk iets te maken met een verdachte situatie bij een winkelcentrum in het Duitse Duisburg. Dat laat de Amsterdamse politie weten aan mediapartner NH Nieuws.