• Het Amstelbad

Onderscheiding voor Trees Spaapen

OUDERKERK Dit jaar is op het slotfeest van de vrijwilligers stilgestaan bij het feit dat het Amstelbad in Ouderkerk al 25 jaar op vrijwilligers draait. Het slotfeest is op zaterdag 2 september gehouden.

Na een toespraak van de wethouder sport in Ouder-Amstel, Rineke Korrel, nam de voorzitter Rick Oliemans het woord.

NIET RENDABEL Oeliemans: ,,De gemeente Ouder-Amstel was in 1991 van mening dat verdere exploitatie van het Amstelbad niet rendabel was. In die tijd maakte Trees Spaapen al deel uit van de beheercommissie. Zij liet het er niet bij zitten en startte een actie onder de inwoners van Ouder-Amstel om het bad te behouden. Zij stelde voor zelf de exploitatie met vrijwilligers ter hand te nemen en kreeg uiteindelijk de ruimte van de gemeente om met een plan te komen.

Er werd een stichting opgericht, ze zocht mensen voor het bestuur en vroeg de plaatselijke ondernemers om te sponseren."

Als Spaapen toen niet het initiatief had genomen om het zwembad met vrijwilligers te runnen dan was er nu geen Amstelbad meer geweest. Zo liet de voorzitter tevens weten.

ONDERSCHEIDING Het bestuur heeft daarom besloten tot het instellen van een onderscheiding voor bijzondere vrijwilligers: de Trees Spaapen onderscheiding.

De eerste onderscheiding is zaterdaag aan Spaapen uitgereikt.

HANNIE ROOS Dit jaar is deze onderscheiding ook uitgereikt aan Hannie Roos omdat zei al 25 jaar de financiën voor de kassa regelt.

BIJZONDERE VRIJWILLIGER In de volgende jaren wordt de onderscheiding steeds aan een bijzondere vrijwilliger uitgereikt.

Het Amstelbad is te vinden aan de Wethouder Koolhaasweg in Ouderkerk. Deze week is het Amstelbad nog geopend. In het weekend van 9 september wordt het Snippen waterpolotoernooi gehouden voor de jeugd in het Amstelbad. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Meer informatie: www.snippen.nl.