Dagbesteding De Reiger verhuist in februari 2018

DUIVENDRECHT Dagbesteding De Reiger gaat na februari 2018 verder in de nieuwe Zonnehuis Theresia in Ouderkerk. De dagebesteding is nu nog gevestigd in het voormalige woon-zorgcentrum 't Reijgersbosch aan de Lunaweg in Duivendrecht.

De functie woon-zorgcentrum van 't Reijgersbosch eindigde al in het najaar van 2016. Door de bezuinigingen in de zorg moest vorig jaar de stekker eruit. De hoogbejaarde bewoners moesten noodgedwongen op zoek naar een ander onderkomen. Dagbesteding De Reiger, waar nu ook nog de bewoners van de naastgelegen aanleunwoningen gebruik van maken, kon echter nog even blijven. Maar moest na de sluiting van het woon-zorgcentrum wel naarstig op zoek naar een andere locatie.

Nu is dus gekozen om De Reiger te verhuizen naar de nieuwe Theresia aan de Bullewijk. ,,Deze locatie is op loopafstand van het dorpscentrum van Ouderkerk. In de sfeervolle tuinzaal kunnen ouderen uit heel Ouder-Amstel elkaar ontmoeten voor een breed aanbod van activiteiten. Bewegen en creativiteit voor ouderen gericht op activering en preventie zijn belangrijk om fysiek en mentaal vitaal te blijven," aldus een woordvoerder van de Zonnehuisgroep. De Zonnehuisgroep laat verder weten dat vervoer voor Duivendrechtse deelnemers mogelijk is met een busje van de dagbesteding. Zij moeten immers straks een stuk verder reizen om deel te nemen aan de dagbesteding. Belangstellenden die meer willen weten kunnen een mail sturen naar Carla Fransen via c.fransen@zhga.nl. Zij is ook te bereiken op maandag, woensdag of vrijdag via: 06-25492936.